
I znowu spore zaskoczenie.
Miało być zimno, deszczowo, pochmurnie, jak to jesienią.
A tymczasem ciepło, słońce świeci, mało pada, dość nietypowo jak na tę porę roku.
W zasadzie czas przetworów już się skończył, ale na zrobienie dobrej nalewki zawsze jest dobry czas.
Podobno wszystko można zalać alkoholem, z wszystkiego da się zrobić coś smacznego.
Można jednak spróbować wyprodukować sprawdzoną nalewkę z pigwy. A właściwie z pigwowca, który jak wszystko w tym roku obrodził na bogato. Jak się nie ma swojej, to można zakupić w popularnej sieci handlowej na „L”. Receptury w sieci są różne; główne składniki to pigwa, cukier, później trochę „szpyrytusu”. I już po kilku miesiącach powstaje smaczny, zdrowotny, rozgrzewający, o ciekawej barwie i aromacie napitek.
A później przelewamy do szklanej karafki, i pieścimy podniebienia swoje i przyjaciół.
Smak, aromat i wygląd wart zachodu.
Spróbujcie….
Zapraszamy do sklepu https://ZeSzklem.pl , karafki szklane w kilku wzorach cały czas dostępne.
<<ZetA>>
Zostaw komentarz Anuluj komentarz
Wszystkie pola są wymagane